Agility inspiration, heldagskurser & läger

Anmälan till kurs

Dessa träningar är öppna för alla som har en hund över 12 månader. Tänk dock på att hunden bör ha god Allmänlydnad och kunna jobba lös i närheten av andra hundar!

Vi har tematräningar såväl i Skövde som på Hundträff, samt heldagskurser i Skövde. Man kan anmäla sig till alla tillfällen eller utvalda träningar.

Distansavtal:
Vid återtagande av anmälan följer Hundskolorna de villkor som Konsumentverket har.

Anmälan:
Anmälan till kurs/utbildning/föreläsning/läger är bindande. Ångerrätten ska åberopas skriftligen inom 14 dagar från anmälan. Anmälan innebär alltså att din ångerrätt upphör 14 dagar efter att du fått bekräftelse på att du kommit med på kursen/utbildningen/föreläsningen/lägret och att du samtycker till detta villkor. Kursen/utbildningen/föreläsningen/lägret ska vara betald mot faktura senast 30 dagar innan kursen börjar. Vid anmälan till aktivitet där kursstart är mindre än 30 dagar innan anmälan ska kurs betalas senast 10 dagar efter anmälan.

Återtagande av anmälan/avbrytande av kurs/utbildning/föreläsning:
Du har rätt att ångra din anmälan genom att meddela oss skriftligen senast 14 dagar efter att du mottagit bekräftelse på din anmälan. Du har då rätt att återfå hela den avgift du erlagt, förutom 30% anmälnings- och administrationsavgift. Detta gäller även om du eller din hund blir allvarligt sjuka så att ni inte kan deltaga i anmäld aktivitet mot uppvisande av intyg. Om du ångrar dig efter dessa 14 dagar är du skyldig att erlägga full avgift för kursen/utbildningen/föreläsningen.

Agilityläger inkl träningstävling 15-17 decmber

Sommarens Agilityläger blev en succé. Nu har vi utvecklat och ändrat vårt koncept för att du ska få nya utmaningar för dig och din hund. Under helgen kommer vi träna på att gå och läsa banor, gå igenom olika handlingsalternativ för att sedan klocka dem, och hitta era styrkor som ekipage. Vi kommer även jobba med att klara av att hålla ihop under hela banor.

På detta läger kommer vi även lägga in pass med tävlingspsykologi – föreläsning och grupparbeten. Vi kommer även ha ett fyspass för agilityföraren då din hund tar behövlig vila.

Vi kommer planera in två grupper med olika svårighetsgrad så att kursen ska passa såväl dig som är på väg ut på tävlingsbanan som för dig som tävlar högre upp i klasserna. Vi anpassar träningen utifrån er kunskapsnivå med målet att fylla på just din och din hunds “handlingslåda”

Helgen avslutas med en träningstävling där ni kommer få möjlighet att testa det nya ni lärt er i ”skarpt” läge.

Kursen sker inomhus i Hundskolornas inomhushall som är designad för agility med underlag från Svenskt konstgräs med sviktpad under. Temperatur i hallen är ca 18-20 grader.

Mer info och anmälan under fliken läger.

Heldag – Halvdag i Agility 27-28 dec – du väljer

För er som känner att det blir lite långrandigt att sitta hemma med släkten alla mellandagar under julen :), ordnar vi en agilitykurs den 27-28 dec med Gina Runesson i vår fina varma lokal Greenroom. Kursen är uppbyggd så att du kan köpa in dig på 1, 2, 3 eller 4 pass, precis vad som passar just dig och din hund. Alla fyra pass bjuder på nya banor och nya utmaningar. Som alltid är Gina en fena på att anpassa nivån efter er deltagare.

Pass 1: onsdag 27 dec kl 09.00-13.00. 1 plats kvar

Att gå banan på ett smart sätt, som passar dig och din hund, och fundera på vart vi placerar oss och vart vi gör våra byten, allt för att våra hundar ska sin snabbaste linje. Vi tänker på vikten av fart och motivation hos våra hundar. 30 min teori (09.00-09.30) innan vi kör igång med hundarna.

Pass 2: onsdag 27 dec kl 14.00-18.00. 1 plats kvar!

Vad finns det för olika byten att välja mellan och vilka passar mig och min hund bäst? Vi tittar på en  rad olika byten och tar tiden på dem när ni testar dem för att avgöra vad som är just er starka sida som ekipage. Gemensam banvandring och genomgång kl 14.00-14.30.

Pass 3: torsdag 28 dec kl 09.00-13.00. 1 plats kvar

Att orka hålla ihop en hel bana. Vi kommer jobba med längre bana, och koncentrera oss mer på helheten! Gemensam banvandring och genomgång kl 09.00-09.30.

Pass 4: torsdag 28 dec kl 14.00-18.00. 2 platser kvar

Här är det fokus på kontaktfält med diskrimineringsträning och långhandling. Vi tränar RC och 2+2 allt utifrån dina behov. Gemensam banvandring och genomgång kl 14.00-14.30.

Max 6 ekipage per pass!

Kurskostnad: 

600 kr om du bokar 1 pass
1100 kr om du bokar 2 pass
1500 kr om du bokar 3 pass.
1900 kr om du bokar 4 pass.
Inkl 6 % moms och gofika.

För er som vill bo kvar i Skövde löser vi det. Anmäl längst upp på sidan. Fyll i datum och pass 1, 2, 3 och/eller 4 under ”Önskat datum för kurs:”

Fredagsfys med fredagsmys

Vi har tagit fram sex inspirationsträningar för dig som vill ha kvalitetstid med din agilityhund en fredagskväll.
Istället för att bänka sig i tv-soffan erbjuder vi här härligt umgänge för två och fyrbenta vänner.

Som uppvärmning bygger vi upp kvällens träningsbana för att därefter ha rolig och kvalitativ träning med våra hundar. Efter att hundarna blivit avrastade och fått varva ner samlas vi i fikarummet och äter god mat och pratar och umgås. Om du frågar mig – är detta den ultimata fredagskvällen!!!/Gina

Tid: Träning mellan kl 18.00-20.00, därefter blir det mat, mys och en massa hund(agility)prat! Givetvis får även hundarna något att smaska på!

Kostnad: 300 kr inkl moms mat och dryck.
Instruktör:
 Gina Runesson. Max 8 ekipage

Planerade träffar i Skövde:

27 oktober: Tema alternativa byten/vägval. Vilka byten/vägval passar mig och min hund bäst? Klass 1-2 och klass 2-3 – Tacos. 3 platser kvar!

10 november: Tema slalom – diskriminering av kommandon samt självständiga ingångar och lämningar! Klass 1-2 och klass 2-3 – Tacos. 1 plats kvar!

22 december: Julfys – Här blir det springbanor så det står härliga till! Klass 1-2 och klass 2-3 – Jul-tapas! – 4 platser kvar!

Anmäl till alla eller enstaka tillfällen. Anmälan längst upp på sidan.

Agilitykul med Fredagsmys

Nu har vi tagit fram två tillfällen med fredagsmys för dig som ännu inte kan/vill köra hela långa banor med era hundar. Passar er som tränar agility enbart för att aktivera er hund och ha roligt tillsammans, går/har gått Valpagility eller Grundkurs och vill träna lite under lättsamma former med störning. Passar även er som vill testa på om agility är något för er och era hundar! För hundar från 9 månader.

Istället för att bänka sig i tv-soffan erbjuder vi här härligt umgänge för två och fyrbenta vänner.

Som uppvärmning bygger vi upp kvällens träningsbana för att därefter ha rolig träning med våra hundar. Efter att hundarna blivit avrastade och fått varva ner samlas vi i fikarummet och äter god mat och pratar och umgås. Om du frågar mig – är detta den ultimata fredagskvällen!!!/Gina

Kostnad: 300 kr inkl moms, mat och dryck.
Instruktör:
 Gina Runesson. Max 6 ekipage

Planerade träffar i Skövde:

Återkommer med datum.

Tid: Träning mellan kl 18.00-20.00, därefter blir det mat, mys och en massa hund(agility)prat! Givetvis får även hundarna något att smaska på!

Kostnad: 300 kr inkl moms, mat & dryck

Nyhetsbrev
Kursanmälan

För att anmäla dig till kurs hos oss på Hundskolan, välj först den kurs du önskar anmäla dig till från "Kurser" i menyn och därefter klicka på "Anmälan"

Ni kan även anmäla er via telefon till Agneta: 070-974 65 45