Klara Wallman

I dagsläget består min flock av två hundar. Jag har en Golden Retriever IMG_4409tik, Ika, som 10 år och Tollaren Winna som är 4 år. Ika är pensionerad och lever nu ett skönt liv på mina föräldrars gård utanför Söderköping. Winna och jag bor tillsammans i en liten lägenhet i centrala Skövde. Winnas och mitt främsta fokus ligger just nu på Freestyle och HtM som vi tränar och tävlar aktivt i.

Att träna in nya trix är bland det bästa Winna och jag vet och därför passar Freestyle oss som handen i handsken. För att få omväxling i träningen arbetar Winna och jag även med lydnad och agility.

År 2010 utbildade jag mig till Allmänlydnadsinstruktör genom Svenska Brukshundklubben och 2011 påbörjade jag den ettåriga vuxenutbildningen Företagande med Hund på Stora Segerstads Naturbrukscentrum. Detta var en utbildning som berörde många aspekter av hundägandet, från problembeteenden till tävlingsträning. Inom utbildningen ingick även en Vardagslydnadsinstruktörs utbildning.

Under våren 2013 gick jag kurserna Hundens beteendenbiologi 1 & 2 på Linköpings universitet. Våren 2015 utbildade jag mig till Freestyle instruktör genom Svenska Hundfreestyleklubben. Utöver dessa utbildningar har jag gått ett antal kurser och föreläsningar för bland andra Per Jensen, Kent Svartberg & Niina Svartberg, Frida Binette, Maria Brandel och Skövde Hundskola. Vintern 2015/-16 har jag läst till Instruktör hos Skövde Hundskola – en utbildning som berättigar medlemskap i IMMI – instruktörer och hundpsykologers branschorganisation.

Uppgifter på Hundskolorna

  • Instruktör, Freestyleinstruktör och Privatlektioner. Klara bor numera i Linköping och kommer till Skövde för att hålla helgkurser i främst Freestyle.

Glöm inte bort Glädjen när du och din hund arbetar tillsammans, det är den som bygger trygghet och tillit!

Nyhetsbrev
Kursanmälan

För att anmäla dig till kurs hos oss på Hundskolan, välj först den kurs du önskar anmäla dig till från "Kurser" i menyn och därefter klicka på "Anmälan"

Ni kan även anmäla er via telefon till Agneta: 070-974 65 45