Agilitykurs hos Hundskolorna

Agility är en sport som handlar om att hunden så snabbt som möjligt ska ta sig igenom en hinderbana bestående av hopphinder, tunnlar, vippbrädor med mera utan fel eller vägringar.

Oavsett om du vill satsa på en tävlingskarriär eller har träning som vardagshobby är en agilitykurs en perfekt aktivitet för att träna din hund. Genom att gå en agilitykurs får både din hund och du träning, ni kommer få ett bättre samarbete i koordination och lydnad. Din hund kommer genom agilityträning att träna upp sin vighet, smidighet och snabbhet och det är dessa tre egenskaper som ordet Agility betyder. Agility är också en sport som är synonymt med mycket glädje och energi, både från den tävlande föraren med sin hund och från publiken. Våra härliga fyrbenta vänner är riktiga energispridare, snabba är de också, så det gäller för den tvåbenta föraren att hinna med sin fyrbenta kompis på hinderbanan. Vilket också är en viktig del i agility, förarens handlingsteknik och koordination. Detta kommer du få lära dig i en agilitykurs hos oss.

 

Träna hund som är vuxen och träna valp

Vi på Hundskolorna erbjuder en rad olika agilitykurser, hos oss finns något för alla nivåer och åldrar! Vår agility grundkurs är för dig som är nybörjare och vill börja träna din hund. I denna kurs går vi helt enkelt igenom grunderna och basen för sporten. Det blir genomgång och övning i olika hinder, hoppteknik, handlingstekniker med mera. För att börja träna din hund hos oss i vår grundkurs bör hunden vara minst 1 år gammal, ha en grundlydnad och kunna vara lös bland andra hundar.

Har du världens goaste valp där hemma som du vill börja träna tillsammans med på agilitybanan? Inga problem, vi har agilitykurser som är till för att träna valpar med. Detta är en kurs för valpar som är 6-12 månader gamla. Du och din valp tränar på att få ett bättre samarbete och vi tränar och lägger grunder på ett för valpen skonsamt och lekfullt sätt utan att ställa en massa krav. Denna kurs är förberedande om du sedan vill börja träna din hund i vår grundkurs för hundar från 12 månader.

Är ni redan ett etablerat agilityteam har vi Handlingskurser och Första försöket-kursen som även innehåller tävlingspsykologi, eller har du svårt att få till de svåra kontaktfälten har vi kurs i både Running Contact och 2+2 metoden.

Är du intresserad av att träna din hund eller träna din valp i en agilitykurs hos oss?
Klicka här för att läsa om alla våra olika agilitykurser.

Nyhetsbrev
Kursanmälan

För att anmäla dig till kurs hos oss på Hundskolan, välj först den kurs du önskar anmäla dig till från "Kurser" i menyn och därefter klicka på "Anmälan"

Ni kan även anmäla er via telefon till Agneta: 070-974 65 45