Pälsvårdskurs

Anmälan till kurs

PÄLSVÅRDSKURS m fokus på dvärgschnauzer

Denna kurs vänder sig till dig med en trimras som du vill lära dig att vardagstrimma eller hålla snygg mellan dina ordinarie trimtider hos en hundfrisör/trimmare!

Att lära sig sköta pälsen på en trimras är A och O – vi försöker bidra med denna kunskap för att er hund ska uppleva de timmar den tillbringar hos en trimmare som ok – eller ännu bättre – du kanske själv lär dig att kunna vardagstrimma din hund så den ser snygg och presentabel ut och därmed slipper både ni och hunden besök hos en trimmare.

Men för att komma dit att man kan vardagstrimma sin hund själv krävs kunskap, både teoretisk och praktisk för att ni ska dels kunna göra hunden snygg men också för att ni inte ska skada hunden av misstag.

För att hunden inte ska uppleva trimningen obehaglig så måste den redan i ung ålder, dvs som valp, tränas i att kunna stå stilla på ett trimbord, att man håller i den på olika sätt, att vi kan hantera den utan att den protesterar, att vi kan kamma ull vilket vi gör genom att kamma/skrapa bort ull med ena handen och hålla emot i skinnet med den andra, att det kommer vara en brummande vibrerande maskin nära huvud och öron mm mm – det är alltså väldigt mycket hunden måste kunna innan vi ens kan börja göra den fin.

Om matte eller husse inte tränat något av detta så kommer trimmaren få ett problem – en del trimmare ger du heller inte den hunden tillräckligt med tid (för matte och husse vill ju ha en snygg hund när de hämtar) utan måste då kanske hålla fast hunden på obekväma sätt vilket kan skrämma hunden än mer.

Av dessa anledningar vill vi att så många som möjligt lär sig HUR man förbereder sin hund på bästa sätt – därför har vi skapat två steg i pälsvårdskurserna :

PÄLSVÅRDSKURS steg 1 och 2 i Skövde! (Trimraser m fokus på dv.schnauzer)

Under de två första dagarna kommer Ni få lära er

  • att bada hunden med rätt produkter
  • föna hunden på bästa sätt
  • klippa fina tassar, benhår och underlinje.

Ni kommer också lära er att hantera klippmaskinen och vilka delar den används att klippa på.
Att kamma bort ullen och den teknik som krävs för detta kommer vi ägna mycket tid åt.
Dagarna innehåller också en del teori där vi tittar på olika bilder och hundar för att lära oss att “se” vad vi ska trimma och klippa.

Steg 1 passar alla som har trimraser och både är nybörjare eller behöver en uppfräschning om tekniken.

Planerade kurser

Pälsvårdskurs steg 1

Skövde: ? – 8 platser. Anmäl intresse!
Kursen vänder sig till dig som har planer på att kunna vardagstrimma din hund själv eller underhålla hundens trimning så besöken hos er trimmare blir färre!

Kurskostnad steg 1: 1000 kr inkl kaffe/smörgås/kaka

Pälsvårdskurs steg 2

Skövde: ? – 8 platser kvar! Anmäl intresse!
Under dessa timmar lär ni er trimma kanter och hur ni håller pälsen jämn och snygg för att kunna hålla hunden i en “rullande” päls. Vi tittar på hur man klipper fina ögonbryn och formar huvud.

Kurskostnad steg 2: 500 kr inkl kaffe/smörgås/kaka

Efter att ha gått båda dessa steg kommer ni kunna hålla er hund vardagssnygg och dessutom underlätta för er trimmare!

Plats: Skövde Hundskola, Diabasvägen 11 i Skövde

Vissa produkter finns att köpa på plats men tag med er egna trimverktyg/underullskammar/saxar som ni använder hemma.

Anm på ulrika@skovdehundskola.se

Instruktör – Ulrika C Månsson, Kennel Drömfångaren & Skövde Hundskola

Nyhetsbrev
Kursanmälan

För att anmäla dig till kurs hos oss på Hundskolan, välj först den kurs du önskar anmäla dig till från "Kurser" i menyn och därefter klicka på "Anmälan"

Ni kan även anmäla er via telefon till Agneta: 070-974 65 45