Rallylydnad

Anmälan till kurs

Rallylydnad kan liknas vid en blandning av lydnad, agility och freestyle. Det är en bra träningsform för unghundar då man lär in lydnaden på ett lekfullt och lustfyllt sätt. Denna lydnadsform har funnits sedan 2006 i Sverige och är verkligen jättekul och sätter fokus på kontakt och följsamhet.

När man tränar rallylydnad så lär man först in ett antal moment hos hunden för att sen följa en bana med skyltar som talar om vilket moment som ska utföras samt vart man ska gå för att komma till nästa skylt. Momenten som ska utföras kan vara hopp, olika vändningar, slalom med mera.

Du kan träna för att tävla både lättare och avancerad lydnad i de tre rallyklasser som finns eller bara gå kurserna för att ha nytta av det i vardagen. Både hund och förare måste använda hjärnan när man tränar rallylydnad och detta ökar samarbetet. Hunden vet heller aldrig vilket nästa moment är vilket ökar uppmärksamheten.

På Hundskolan erbjuder vi följande kurser i Rallylydnad:

Rallylydnad 1 skyltar

På den här kursen går vi igenom alla skyltar i Nybörjarklassen, vi tränar dom en och en och sätter ihop några till korta banor. Fortsättningen på den här kursen är Rallylydnad 1 banor.
Hunden bör ha fyllt 9 månader, men kan för övrigt vara i vilken ålder som helst. Inga förkunskaper krävs.

Vi tränar 12 timmar, fördelat på sex tillfällen.

Pris: 1700 kronor inkl moms

Distansavtal:
Vid återtagande av anmälan följer Hundskolorna de villkor som Konsumentverket har.

Anmälan:
Anmälan till kurs/utbildning/föreläsning/läger är bindande. Ångerrätten ska åberopas skriftligen inom 14 dagar från anmälan. Anmälan innebär alltså att din ångerrätt upphör 14 dagar efter att du fått bekräftelse på att du kommit med på kursen/utbildningen/föreläsningen/lägret och att du samtycker till detta villkor. Kursen/utbildningen/föreläsningen/lägret ska vara betald mot faktura senast 30 dagar innan kursen börjar. Vid anmälan till aktivitet där kursstart är mindre än 30 dagar innan anmälan ska kurs betalas senast 10 dagar efter anmälan.

Återtagande av anmälan/avbrytande av kurs/utbildning/föreläsning:
Du har rätt att ångra din anmälan genom att meddela oss skriftligen senast 14 dagar efter att du mottagit bekräftelse på din anmälan. Du har då rätt att återfå hela den avgift du erlagt, förutom 30% anmälnings- och administrationsavgift. Detta gäller även om du eller din hund blir allvarligt sjuka så att ni inte kan deltaga i anmäld aktivitet mot uppvisande av intyg. Om du ångrar dig efter dessa 14 dagar är du skyldig att erlägga full avgift för kursen/utbildningen/föreläsningen.

Planerade kurser

Skövde: 15 aug-18 – 6 platser kvar! Instruktör – Agneta Sagebrand
Kursen går följande onsdagar: 15/8, 22/8, 29/8, 5/9, 12/9 och 19/9.
Klockan 17.00-19.00.

Rallylydnad 1 banor

På den här kursen tränar vi på uthållighet, finslipar moment i nybörjarklassen och har roligt tillsammans genom att gå banor helt enligt nybörjarklassen. Förkunskaper: Rallylydnad 1 skyltar eller kunskap om alla skyltar i Nybörjarklassen

Vi tränar 8 timmar, fördelat på fyra tillfällen.

Pris: 1200 kronor inkl moms

Planerade kurser

Skövde:  17 maj 2018 – FULL! Instruktör – Agneta Sagebrand
Kursen kommer gå följande torsdagar kl 17.00-19.00: 17/5, 31/5, 7/6 och 14/6.

Kursen kommer att hållas på olika platser i Skövde för att få bästa möjliga miljö-och störningsträning. Vintertid hålls kursen inomhus i vår träningshall.

Rallylydnad Fortsättning- och Avancerad klass

Du och hunden kan nu alla skyltar i Nybörjarklassen och har även tränat att gå en hel del banor. Förmodligen är ni ute och tävlar och tränar nu för att kunna ta steget upp i nästa klass, eller också tränar ni för höga nöjets skull. I den här kursen går vi igenom alla skyltar i Fortsättnings- och Avancerad klass. Du väljer skälv vilka skyltar du och din hund vill fokusera på. Vi sätter sedan ihop utmanande banor med de nya skyltarna.

Vi tränar åtta timmar, fördelat på fyra tillfällen.

Pris: 1400 kronor inkl moms

Planerade kurser

Skövde: aug 2018! 4 platser kvar! Instruktör – Agneta Sagebrand.
Anmäl gärna intresse!
Kursen kommer att hållas vid vårt kontor på Bäckaskogsvägen 2 och på två andra platser i Skövde för att få bästa möjliga miljö-och störningsträning.

Rallylydnad – Fotgående och uthållighet – Heldag

På den här kursen fokuserar vi på ert samarbete mellan skyltarna. Hur får jag flyt i mina banor, hur ska jag tänka vid banvandring, hur störningstränar jag mig själv och min hund? Detta och lite mer kommer vi gå igenom på den här kursen. Kursen vänder sig till dig som ännu inte börjat med rallylydnad och vill lägga en grund, likaväl för dig som gått kurs i Rallylydnad och nu vill ut och tävla, eller till dig som redan tävlar men behöver träna mer på fotgåendet. Under dagen nördar vi ner oss i de olika beståndsdelarna av fotgåendet, vi störningstränar, tränar på uthållighet, attityd och glädje. Vi tränar både vänster och högerhandling. Kursen hålls inomhus och utomhus i olika miljöer/underlag.

  • Pris: 1200 kronor inkl moms

Planerade kurser

Skövde: hösten-18- Instruktör Agneta Sagebrand
Anmäl gärna intresse!

Fredagsrally med Fredagsmys

Denna kväll tränar vi rallylydnad som om det vore en tävling.  Vi anpassar banorna från er nivå – Nybörjarklass till Avancerad klass.

Kostnad: 300 kr inkl moms, mat & dryck

Skövde: sommaren  -18 – 6 platser kvar! Instruktör – Agneta Sagebrand. Som fredagsmys blir det Tapas.
Tid: Träning mellan kl 18,00-20.00, därefter blir det mat, mys och en massa hund(rally)prat! Givetvis får även hundarna något att smaska på! Kursen hålls utomhus vid vårt kontor på Bäckaskogsvägen 2, Aspelund, Skövde.

Anmälan längst upp på sidan.

Nyhetsbrev
Kursanmälan

För att anmäla dig till kurs hos oss på Hundskolan, välj först den kurs du önskar anmäla dig till från "Kurser" i menyn och därefter klicka på "Anmälan"

Ni kan även anmäla er via telefon till Agneta: 070-974 65 45