Rallylydnad

Anmälan till kurs

Rallylydnad kan liknas vid en blandning av lydnad, agility och freestyle. Det är en bra träningsform för unghundar då man lär in lydnaden på ett lekfullt och lustfyllt sätt. Denna lydnadsform har funnits sedan 2006 i Sverige och är verkligen jättekul och sätter fokus på kontakt och följsamhet. Rally betyder i det här fallet att du är kartläsare till din hund där du guidar den genom en bana med olika moment.

När man tränar rallylydnad så lär man först in ett antal moment hos hunden för att sen följa en bana med skyltar som talar om vilket moment som ska utföras samt vart man ska gå för att komma till nästa skylt. Momenten som ska utföras kan vara hopp, olika vändningar, slalom med mera.

Du kan träna för att tävla både lättare och avancerad lydnad i de tre rallyklasser som finns eller bara gå kurserna för att ha nytta av det i vardagen. Både hund och förare måste använda hjärnan när man tränar rallylydnad och detta ökar samarbetet. Hunden vet heller aldrig vilket nästa moment är vilket ökar uppmärksamheten.

På Hundskolorna erbjuder vi följande kurser i Rallylydnad:

Rallylydnad Nybörjarklassens skyltar

På den här kursen går vi igenom alla skyltar i Nybörjarklassen, vi tränar dom en och en och sätter ihop några till korta banor. Fortsättningen på den här kursen är Rallylydnad 1 banor.
Hunden bör ha fyllt 9 månader, men kan för övrigt vara i vilken ålder som helst. Inga förkunskaper krävs.

Vi tränar 12 timmar, fördelat på sex tillfällen.

Pris: 1700 kronor inkl moms

Distansavtal:
Vid återtagande av anmälan följer Hundskolorna de villkor som Konsumentverket har.

Anmälan:
Anmälan till kurs/utbildning/föreläsning/läger är bindande. Ångerrätten ska åberopas skriftligen inom 14 dagar från anmälan. Anmälan innebär alltså att din ångerrätt upphör 14 dagar efter att du fått bekräftelse på att du kommit med på kursen/utbildningen/föreläsningen/lägret och att du samtycker till detta villkor. Kursen/utbildningen/föreläsningen/lägret ska vara betald mot faktura senast 30 dagar innan kursen börjar. Vid anmälan till aktivitet där kursstart är mindre än 30 dagar innan anmälan ska kurs betalas senast 10 dagar efter anmälan.

Återtagande av anmälan/avbrytande av kurs/utbildning/föreläsning:
Du har rätt att ångra din anmälan genom att meddela oss skriftligen senast 14 dagar efter att du mottagit bekräftelse på din anmälan. Du har då rätt att återfå hela den avgift du erlagt, förutom 30% anmälnings- och administrationsavgift. Detta gäller även om du eller din hund blir allvarligt sjuka så att ni inte kan deltaga i anmäld aktivitet mot uppvisande av intyg. Om du ångrar dig efter dessa 14 dagar är du skyldig att erlägga full avgift för kursen/utbildningen/föreläsningen.

Planerade kurser

Skövde: 20 februari 2019 – 6 platser kvar! Instruktör – Agneta Sagebrand
Kursen går följande onsdagar: 20/2, 27/2, 6/3, 13/3, 20/3 och 27/3. Klockan 19.30-21.30.

Rallylydnad banor: nybörjar- till avancerad klass

På den här kursen anpassar vi innehållet utifrån varje enskilt ekipage. Vi tränar på uthållighet, finslipar moment i, olika belöningsstrategier med fokus på engagemang, glädje och samarbete.

Kursen vänder sig likväl till dig som nyss börjat med rallylydnad till dig som redan tävlar och vill träna i banor i Fortsättningsklassen och uppåt, vill träna högerhandling, störningsträning och uthållighet.

Förkunskaper: Minst alla skyltar i Nybörjarklassen.

Vi tränar 9 timmar, fördelat på sex tillfällen.

Pris: 1600 kronor inkl moms

Planerade kurser

Skövde:  24 jan 2019 – 3 platser kvar! Instruktör – Agneta Sagebrand
Kursen går följande torsdagar: 24/1, 31/1, 7/2, 14/2, 21/2, och 28/2 kl 17.30-19.00

Rallylydnad – Fotgående och uthållighet – Heldag

På den här kursen fokuserar vi på ert samarbete mellan skyltarna. Hur får jag flyt i mina banor, hur ska jag tänka vid banvandring, hur störningstränar jag mig själv och min hund? Detta och lite mer kommer vi gå igenom på den här kursen. Kursen vänder sig till dig som ännu inte börjat med rallylydnad och vill lägga en grund, likaväl för dig som gått kurs i Rallylydnad och nu vill ut och tävla, eller till dig som redan tävlar men behöver träna mer på fotgåendet. Under dagen nördar vi ner oss i de olika beståndsdelarna av fotgåendet, vi störningstränar, tränar på uthållighet, attityd och glädje. Vi tränar både vänster och högerhandling. Kursen hålls inomhus och utomhus i olika miljöer/underlag.

  • Pris: 1200 kronor inkl moms

Planerade kurser

Skövde: vintern-19- Instruktör Agneta Sagebrand
Anmäl gärna intresse!

Fredagsrally med Fredagsmys

Denna kväll tränar vi rallylydnad som om det vore en tävling.  Vi anpassar banorna från er nivå – Nybörjarklass till Avancerad klass.

Kostnad: 300 kr inkl moms, mat & dryck

Skövde: 22 februari  2019 – FULL! Instruktör – Agneta Sagebrand. Som fredagsmys blir det Tacos.
Tid: Träning mellan kl 18,00-20.00, därefter blir det mat, mys och en massa hund(rally)prat! Givetvis får även hundarna något att smaska på!

Skövde: 12 april  2019 – 8 platser kvar! Instruktör – Agneta Sagebrand. Som fredagsmys blir det Ljuvlig wok!
Tid: Träning mellan kl 18,00-20.00, därefter blir det mat, mys och en massa hund(rally)prat! Givetvis får även hundarna något att smaska på!

Anmälan längst upp på sidan.

Nyhetsbrev
Kursanmälan

För att anmäla dig till kurs hos oss på Hundskolan, välj först den kurs du önskar anmäla dig till från "Kurser" i menyn och därefter klicka på "Anmälan"

Ni kan även anmäla er via telefon till Agneta: 070-974 65 45