Noseworkläger

Anmälan till läger

Helgläger

Det ultimata lägret för dig som fastnat för den fantastiska aktiveringen och hundsporten Nosework! Lägret är till för dig som vill få möjlighet att under en hel helg träna och umgås med personer som också upptäckt den nya fantastiskt roliga nosaktiveringen för din hund.

Vi välkomnar dig som precis har börjat likaväl dig som redan gjort doftprov och kanske varit ute och tävlat. På lägret kommer vi att jobba med doften eukalyptus.

Kursen är förlagd till vår anläggning Hundskolorna i Skövde. Här har vi många olika miljöer både inne och ute för att träna de olika sökmomenten.

Upplägg

Vi varvar teori, praktik, lek, passivitet, miljöträning och dogparkour.
Kursen kommer vara uppbyggd i olika pass där vi nördar ner oss inom respektive sökgren; behållar-, inomhus-, utomhus- och fordonssök. Som avbrott i sökarbetet kommer vi lägga in självförtroendeövningar, miljöträning, problemlösningsförmåga, dogparkour och fokusövningar. När hunden vilar pratar vi tävlingspsykologi och tävlingsplanering.

Vi avslutar kursen med en clear round.

Komobläger – Agility och Nosework

Detta är ett komboläger då vi har Agilityläger och Noseworkläger samtidigt. Det innebär att du kan byta ut två noseworkpass till agilitypass. Det kräver att du och din hund har lite erfarenhet av agility och har gått tex valpagility eller agility grundkurs.

Vill ni gå på ett givande läger där hundens glädje står i centrum är det här lägret för er!

Distansavtal:
Vid återtagande av anmälan följer Hundskolorna de villkor som Konsumentverket har.

Anmälan:
Anmälan till kurs/utbildning/föreläsning/läger är bindande. Ångerrätten ska åberopas skriftligen inom 14 dagar från anmälan. Anmälan innebär alltså att din ångerrätt upphör 14 dagar efter att du fått bekräftelse på att du kommit med på kursen/utbildningen/föreläsningen/lägret och att du samtycker till detta villkor. Kursen/utbildningen/föreläsningen/lägret ska vara betald mot faktura senast 30 dagar innan kursen börjar. Vid anmälan till aktivitet där kursstart är mindre än 30 dagar innan anmälan ska kurs betalas senast 10 dagar efter anmälan.

Återtagande av anmälan/avbrytande av kurs/utbildning/föreläsning:
Du har rätt att ångra din anmälan genom att meddela oss skriftligen senast 14 dagar efter att du mottagit bekräftelse på din anmälan. Du har då rätt att återfå hela den avgift du erlagt, förutom 30% anmälnings- och administrationsavgift. Detta gäller även om du eller din hund blir allvarligt sjuka så att ni inte kan deltaga i anmäld aktivitet mot uppvisande av intyg. Om du ångrar dig efter dessa 14 dagar är du skyldig att erlägga full avgift för kursen/utbildningen/föreläsningen.

Hundskolorna förbehåller sig rätten att ställa in lägret om färre än 6 deltagare är anmälda. Om vi är tvungna att ställa in lägret betalas självfallet hela kursavgiften tillbaka.

Helgläger Steg 1-2

Den 5-7 april – komboläger med Agility
Den 16-18 augusti – komboläger med Agility
Den 15-17 november – enbart Nose work

Kursen börjar fredag kl 17.00 och slutar söndag ca kl 17-00.

Instruktörer:
Agneta Sagebrand – Certifierad Snwk Noseworkinstruktör, Specialsöksutbildning och Hundpsykolog
Gina Runesson – Dogparkour och Tävlingspsykologi

Kostnad: 3000 kr inkl moms/ekipage inkl lunch!.

Fredag: Fika, Grillkväll
Lördag: Fika, lunch, fika
Söndag: Fika, lunch, fika

Anmäl längst upp på sidan.

Helgläger: Steg 2 den 25-27 oktober 2019

Lägret för dig som gått vårt läger Steg 1 eller för dig som som har kommit en bit i ert Noseworktränande och tävlande och nu är redo för nya utmaningar.

På detta läger fördjupar, försvårar och utvecklar vi vår träning ännu mer. Förutom att träna i och runt vår anläggning kommer vi besöka andra spännande platser för att utmana både er och era hundar i sökterräng. Vi tränar på eukalyptus och lagerblad och vi utmana era hundar att söka i miljöer där de får fundera och arbeta sig fram till doftkällan. Vi väver även in teori och träning för att stärka er som tävlingsteam.

Lägret börjar på fredagen kl 17.00 och slutar på söndagen ca kl 16.30.

Ungefärliga ramtider:

Fredag: kl 17.00-21.00
Lördag: kl 09.00-17.00
Söndag kl 09.00-16.30

Instruktörer:
Agneta Sagebrand – Certifierad Snwk Noseworkinstruktör, Specialsöksutbildning och Hundpsykolog

Kostnad: 3000 kr inkl moms/ekipage inkl måltider nedan:

Fredag: Fika, Grillkväll
Lördag: Fika, lunch, fika
Söndag: Fika, lunch, fika

För er som vill bo kvar i Skövde rekommenderar vi boende på Räddningsskolan i Skövde.
Enkelrum med hund 560 kr/natt. Dubbelrum med hund 800 kr/natt inkl sängkläder, handduk och slutstädning, trådlöst internet.

 

Anmäl längst upp på sidan!

Nyhetsbrev
Kursanmälan

För att anmäla dig till kurs hos oss på Hundskolan, välj först den kurs du önskar anmäla dig till från "Kurser" i menyn och därefter klicka på "Anmälan"

Ni kan även anmäla er via telefon till Agneta: 070-974 65 45