Noseworkläger

Anmälan till läger

Helgläger

Det ultimata lägret för dig som fastnat för den fantastiska aktiveringen och hundsporten Nosework! Lägret är till för dig som vill få möjlighet att under en hel helg träna och umgås med personer som också upptäckt den nya fantastiskt roliga nosaktiveringen för din hund.

Vi välkomnar dig som precis har börjat likaväl dig som redan gjort doftprov och kanske varit ute och tävlat. På lägret kommer vi att jobba med doften eukalyptus.

Kursen är förlagd till vår anläggning Hundskolorna i Skövde. Här har vi många olika miljöer både inne och ute för att träna de olika sökmomenten.

Upplägg

Vi varvar teori, praktik, lek, passivitet, miljöträning och dogparkour.
Kursen kommer vara uppbyggd i olika pass där vi nördar ner oss inom respektive sökgren; behållar-, inomhus-, utomhus- och fordonssök. Som avbrott i sökarbetet kommer vi lägga in självförtroendeövningar, miljöträning, problemlösningsförmåga, dogparkour och fokusövningar. När hunden vilar pratar vi tävlingspsykologi och tävlingsplanering.

Vi avslutar kursen med en clear round.

Vill ni gå på ett givande läger där hundens glädje står i centrum är det här lägret för er!

Distansavtal:

Vid återtagande av anmälan följer Hundskolorna de villkor som Konsumentverket har.

Anmälan:Anmälan till aktivitet hos Hundskolorna är bindande. Anmälan innebär också att din ångerrätt upphör 14 dagar efter bekräftad anmälan och att du samtycker till detta villkor.

Återtagande av anmälan/avbrytande av aktiviteten: Vid avbokning av din plats senast 1 månad före lägrets början återfås inte inbetald anmälningsavgift utan den tas ut administrationsavgift. Om du ångrar dig senare är du skyldig att erlägga full avgift för aktiviteten. Hundskolorna kommer givetvis försöka tillsätta den avbokade platsen men om vi inte lyckas hitta någon ersättare är du skyldig att erlägga full avgift för lägret. För att få tillbaka kursavgiften minus de 1000 kr i anmälningsavgift krävs sjukintyg eller veterinärintyg.

Hundskolorna förbehåller sig rätten att ställa in lägret om färre än 6 deltagare är anmälda. Om vi är tvungna att ställa in lägret betalas självfallet hela kursavgiften tillbaka.

Helgläger: 3-5 augusti 2018

Kursen börjar den 3 augusti kl 17.00 och slutar den 5 augusti ca kl kl 17.00. 8 platser!

Instruktörer:
Agneta Sagebrand – Certifierad Snwk Noseworkinstruktör och Hundpsykolog
Gina Runesson – Dogparkour och Tävlingspsykologi

Kostnad: 3000 kr inkl moms/ekipage inkl lunch! Du betalar 1000 kr i anmälningsavgift inom 1 vecka från anmälan och resterande 2000kr senast 180702.

Fredag: Fika, Grillkväll
Lördag: Fika, lunch, fika
Söndag: Fika, lunch, fika

Anmäl längst upp på sidan.

Noseworkläger Steg 2: 9-11 mars 2018. 4 platser kvar!

Detta är uppföljning på de Noseworkläger vi tidigare haft – Vad hände sen? Hur har det gått sen vi sågs sist? Lägret passar även dig som inte gått vårt första läger men som har kommit en bit i ert Noseworktränande och tävlande.

På detta läger fördjupar, försvårar och utvecklar vi vår träning ännu mer. Förutom att träna i och runt vår anläggning kommer vi besöka andra spännande platser för att utmana både er och era hundar i sökterräng.

Eva Münter från Dog & People som medverkar på detta läger har gedigen erfarenhet av Specialsök och Nosework. Hon kommer bla hålla en föreläsning om stress och hur du som förare påverkar din hund vid träning och tävling.

Vi kommer även att utmana era hundar att söka i miljöer där de får fundera och arbeta sig fram till doftkällan.

Lägret börjar den 9 mars kl 17.00 och slutar den 11 mars ca kl 16.00.

Ungefärliga ramtider:

Fredag: kl 17.00-21.00
Lördag: kl 09.00-17.00
Söndag kl 09.00-16.00

Instruktörer:
Agneta Sagebrand – Noseworkinstruktör och Hundpsykolog
Eva Münter – Specialsöksinstruktör, tjänstehundsförare Narkotika, Dog&People

Kostnad: 3000 kr inkl moms/ekipage inkl måltider nedan:

Fredag: Fika, Grillkväll
Lördag: Fika, lunch, fika
Söndag: Fika, lunch, fika

Vi tar emot 12 ekipage och delar in er i två grupper där ni alternerar er träning mellan Agneta o Eva. 4 platser kvar!

För er som vill bo kvar i Skövde rekommenderar vi boende på Räddningsskolan i Skövde.
Enkelrum med hund 560 kr/natt. Dubbelrum med hund 800 kr/natt inkl sängkläder, handduk och slutstädning, trådlöst internet.

Nyhetsbrev
Kursanmälan

För att anmäla dig till kurs hos oss på Hundskolan, välj först den kurs du önskar anmäla dig till från "Kurser" i menyn och därefter klicka på "Anmälan"

Ni kan även anmäla er via telefon till Agneta: 070-974 65 45