Jenny A Månsson

Jag är instruktör på Hundskolan Mariestad. Jag föddes i Boden, har bott på lite olika ställen men hamnade till slut i Ullervad utanför Mariestad där jag bor i villa tillsammans med min man, katt och 2 hundar. Arbetar i Mariestads kommun.

Som liten växte jag upp med många olika djur på en bondgård uppe i Norrland, bl.a hundar, en collie och senare en samojedspets. Mitt stora intresse hela livet har alltid varit hundar. Min första egna hund köpte jag i mitten av 70-talet, en blandrashane som jag gick kurser med på Skövde BHK. 1981 köpte jag min andra hund, en golden retriever hane och gick kurser på Mariestads BHK. Sen fick jag barn så kursandet med hund låg nere några år.

När dessa hundar var borta (1993) köpte jag min första tollartik och började igen på Mariestads BHK. Tävlade lite lydnad och åkte på utställningar. Efter några år köpte jag min andra tollartik som blev bevakningshund, tävlade lite och ställde ut henne. Hon fick en valpkull med tre valpar. Det var en underbar upplevelse att få ha en valpkull hemma att ta hand om. Tragiskt nog blev hon bara 6 år, hon blev överkörd av en bil. Efter det köpte jag min tredje tollartik, Donna, av samma uppfödare. Jag har tävlat lite med henne i lydnad, startat på jaktprov och tollinjaktprov och även ställt ut henne. Hon är dessutom viltspårchampion. Hon har även haft en valpkull med fem valpar som jag fött upp åt min uppfödare. Från denna valpkull har jag min fjärde tollartik Molly som har startat på jaktprov, är utställd  och är viltspårchampion.

Jag tränar/aktiverar Donna och Molly i det mesta – lydnad, spår, sök, upplet, apportering, klicker, konster m.m. De älskar att göra det mesta. De är ju tollare med mycket energi och vilja i.

Arbetsuppgifter på Hundskolorna:

  • Instruktör samt administrativt arbete.

Erfarenhet

Började med att gå kurser med mina egna hundar men tyckte inte att det räckte så jag började gå med instruktörer på MBHK som assistent.  Ville lära mej mer och mer. Gick på föreläsningar och utb. började sedan läsa till handledare så jag kunde hålla egna kurser. Efter några år läste jag vidare till Instruktör och efter ytterligare några år slutligen till  – SBK-instruktör. Och slutligen 2010 läste jag till Instruktör på Skövde Hundskola. Jag har arbetat med hund sedan mitten av 70-talet.

Utbildning

  • Handledarutbildning
  • Instruktörsutbildning, Hundskolan Skövde – 2010
  • SBK instruktör
  • Div. kurser, utb. och föreläsningar i bland annat klicker, problembeteenden, etologi, stress, raskunskap, spår och viltspår, apportering och jakt för fågelhundar, hundens signaler, pedagogik och bemötande, mentalkunskap, bevakningshund
  • Uppfödarutbildning
  • “Varför gör hunden så?” Lars Fält -12
  • Introduktion Tellington Touch, Reijke van Zanten 2012
  • Kantarellsökinstruktör, Hundskolan Skövde – 2012

Kontakta Jenny

Mail: jenny@hundskolorna.se

Nyhetsbrev
Kursanmälan

För att anmäla dig till kurs hos oss på Hundskolan, välj först den kurs du önskar anmäla dig till från "Kurser" i menyn och därefter klicka på "Anmälan"

Ni kan även anmäla er via telefon till Agneta: 070-974 65 45