Hundskolornas Hundlopp 16 sep 2018 INSTÄLLT!

Tyvärr måste vi ställa in årets upplaga av Hundskolornas Hundlopp den 16 september på Billingen i samband med Sweden Outdoor Festival.

Detta p.g.a alla ombyggnationer man gör på Billingen för att ha 10 km konstsnöspår till vintern. Som det ser ut nu lämpar sig inte underlag för barmarksdrag i området och vi har för kort tid på oss för att hitta annat lämpligt tävlingsområde.

Givetvis tycker vi det är tråkigt men hundarnas och er säkerhet går före.

Ni som betalt med swish kommer få anmälningsavgiften återbetald till er swish och ni som betalt in till vårt bankgiro måste mail mig (agneta@hundskolorna.se) ert kontonummer så att vi kan sätta över inbetald avgift.

 

Vi på Hundskolorna tycker att motionera tillsammans med sin bästa vän är bland det absolut bästa som finns. Att få komma ut i alla väder, uppleva naturens små under och få massor av frisk luft och motion– det finns få saker som slår detta.

Vi vill skapa en hundfest för ALLA som gillar att tävla eller motionera med sin hund tillsammans med andra.

Eventet Hundskolornas Hundlopp går av stapeln söndagen den 16 september. Tävlingen genomförs i samarbete med Löövgläntans Hund i Skara.

Klasser

Tävlingen genomförs på Billingens motionsspår med vacker natur och perfekt löpmiljö för både hund och förare. Vi bedömer att banan på ca 3 km med sitt underlag är relativt snabb. Vi kommer ha en klass med MTB, två klasser med dogscooter och två med linlöping – canicross.

 1. MTB – 1-spann
 2. Scooter med 2- spann
 3. Scooter med 1-spann
 4. Canicross med 1 spann – herr
 5. Canicross med 1 spann – dam

Vi kommer inte ha några klasser för olika hundraser utan alla tävlar i samma klass.

Alla är välkomna att delta! Det krävs ingen klubbtillhörighet, licens, eller grönt kort. Alla klasser kör samma sträcka, ca-3 km. Första start är kl 09,00 och alla starterna kommer att ske enskilt och med mellanrum för att skapa trygghet i starten och utrymme på banan.

För att få vara med och tävla i klass 1-2 krävs att hunden är över 18 månader och i klass 3 till 5 över 12 månader. Hunden ska vara vaccinerad enl gängse krav.

Startavgift

Startavgiften är 200 kr/ekipage för anmälan tom 180910. Startavgiften betalas i samband med anmälan och sätts in på bg 157-1678 eller till swish 123 006 7587 snarast efter anmälan, ange ditt namn och klass (klass 1-5)

Efteranmälan, som kan göras ända fram till kl 09,00 på plats den 16 september och då är startavgiften 300 kr/ekipage.

Anmälan

Anmälan till klass:

För- och efternamn:

Adress:

Postnr & Ort:

Mobilnr:

E-post:*


Hundens namn:

Hundras:

Hundens ålder:

Övrigt, information/meddelande"

Max antal deltagare är totalt 50 ekipage (50 platser kvar). Först till kvarn gäller för anmälan. Frågor ställs till agneta@hundskolorna.se

 

Prisutdelning

Alla som deltar i loppet får pris och detta delas ut i samband med målgången. Sedan kommer 1:a, 2:a och 3:e pris delas ut till de 3 snabbaser ekipagen i varje klass.

Regler

 • Strikt hundägaransvar gäller. Alla deltar under eget ansvar.
 • Alla hundar måste vara kopplade före, under och efter loppet.
 • Hunden skall ha för ändamålet lämplig sele på sig, och ni måste ha ett expanderkoppel.
 • Vid tävling med MTB och dogscooter ska den vara utrustad med linförare där hundens draglina (med expander) löper och är fäst i hundens sele.
 • Alla plockar självklart upp efter sin hund.
 • Löptikar får vara med men tänk på att visa hänsyn och håll avstånd.
 • Din hund måste ha ett giltigt vaccinationsintyg. Intyg ska uppvisas när du hämtar ut din nummerlapp.

Träning inför loppet

Vill du lära dig mer specifikt om Canicross och drag med dogscooter kommer Hundskolorna ha träningsträffar inför loppet i Skövde. De läggs spontant upp på vår fb-sida. Tänk bara på att inte träna drag när det är för varmt ute, helst under 18 grader.

Varmt välkommen till Hundskolornas Hundlopp

Ett stort tack till alla sponsorer som möjliggör detta lopp till den hundfest det kommer att bli!

Nyhetsbrev
Kursanmälan

För att anmäla dig till kurs hos oss på Hundskolan, välj först den kurs du önskar anmäla dig till från "Kurser" i menyn och därefter klicka på "Anmälan"

Ni kan även anmäla er via telefon till Agneta: 070-974 65 45